Ga naar inhoud
Kies een reisplan en customize naar jouw wensen
Advies van onze reisexperts, die overal ook echt is geweest
Lid van SGR
Le Beau Reizen

De vele kleuren van de poolnacht

Vraag je je wel eens af hoe het is als de zon wekenlang niet boven de horizon komt? Door de noordelijke ligging is dit op Spitsbergen in de winter elk jaar enkele maanden het geval. De laatste zonnestralen, het maanlicht, de weerkaatsing door de sneeuw en, met een beetje geluk, het noorderlicht, zorgen echter voor een verrassend kleurrijke, fotogenieke en magische ervaring. Beleef het donker van de poolnacht en laat je camera de vele kleuren tevoorschijn toveren.

Voel je als een poolreiziger

Spitsbergen, internationaal Svalbard genoemd, ligt ruim 1000 km ten zuiden van de Noordpool. In de vroege winter varieert de temperatuur van enkele graden boven nul tot een gevoelstemperatuur van rond de -25 graden Celsius. Er is relatief weinig neerslag maar de wind zorgt regelmatig voor een echte poolervaring. In de periode november tot en met januari beperken de activiteiten in deze arctische wildernis zich voornamelijk tot het gebied in en rond de hoofdstad Longyearbyen waarbij het niet is toegestaan je zonder een kundige ijsberenwacht buiten de bebouwde kom te begeven. Niettemin biedt die beperking meer dan genoeg mogelijkheden voor een bijzonder en grandioos avontuur in de poolnacht.

De vele kleuren van de poolnacht

Het noorderlicht op Spitsbergen is ijler en minder zichtbaar met het blote oog dan bijvoorbeeld in Noord-Noorwegen. Daarentegen is het veel kleurrijker en explosiever, wat met de juiste instellingen goed te fotograferen is. Extra bijzonder is het dat het noorderlicht zich vrijwel de gehele (!) dag en nacht kan laten zien. Verrassend en sprookjesachtig zijn de blauwe tinten veroorzaakt door het laatste zonlicht dat weerkaatst op de besneeuwde bergtoppen. Bewust is gekozen voor een reisperiode met veel maanlicht om de kans op bijzondere lichtomstandigheden te vergroten. Dit is een ervaring die je niet wilt missen!

Onder deskundige begeleiding op pad

Deze kleinschalige groepsreis met minimaal 6 en maximaal 7 deelnemers wordt begeleid door noorderlicht- en Noorwegenkenner Marjan Spijkers. Graag deelt zij haar kennis en enthousiasme over het noorderlicht en Spitsbergen met je. Ook ondersteunt ze je met haar ervaring met het fotograferen in het donker waarbij een statief onontbeerlijk is. Tijdens deze reis staan 5 excursies gepland die we onder begeleiding van een lokale gids/ijsberenwacht zullen maken zodat we ook de directe omgeving rondom Longyearbyen kunnen verkennen. Op http://Noorderlicht.tips lees je meer over Marjan en haar ervaring in de poolnacht.

Boek deze unieke groepsreis naar de poolnacht op Spitsbergen bij Le Beau Reizen

De mogelijkheden die Spitsbergen in november en december biedt, zijn nog vrijwel onontdekt. Dat maakt deze reis echt uniek. In Longyearbyen gaan we vooral te voet op pad. In het programma is rekening gehouden met eventuele nachtelijke fotosessies, mocht het noorderlicht dan zichtbaar zijn. De keuze voor het hotel in Longyearbyen is hier ook op afgestemd zodat je je al op een gunstige locatie bevindt. Bovendien is er in het programma ruimte voor een of meerdere extra te boeken avonturen zoals een bezoek aan een ijsgrot of een trip met husky’s. Dit poolavontuur wacht op jou!

Bel ons

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09:30 uur tot 17:30 uur.

Bel 023 - 720 08 50
Stuur een WhatsApp

Wij zijn via Whatsapp bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09:30 uur tot 17:30 uur.

Stuur WhatsApp
Mail ons

Wij streven erna om binnen één werkdag uw mail te beantwoorden.

Mail info@lebeaureizen.nl