Ga naar inhoud
Kies een reisplan en customize naar jouw wensen
Advies van onze reisexperts, die overal ook echt is geweest
Lid van SGR
Le Beau Reizen

Acadian Coast Explorer

24 nachten
Amsterdam / Brussel
Ottawa, Ontario
Omschrijving

Tijdens deze reis maak je kennis met authentiek Canada met eerst bezoek aan de hoofdstad. Daarna een rondreis met alles moois van Atlantisch Canada en New England. Dit gebied heeft als verzamelnaam Acadia. Een gebied met prachtige kustlijn en uitzichten, historische steden, bossen, watervallen en fjorden. Met bezoek langs de indrukwekkend natuurverschijnsel in de Baai van Fundy brengt deze rondreis je ook naar de schilderachtige dorpen op Prince Edward Island.

€ 3.139,00

Cultural Tour First Nations Homelands

25 nachten
Amsterdam / Brussel
Montréal, Québec
Omschrijving

Volg in de voetsporen van de eerste pioniers die dit unieke deel van Noord-Amerika thuis noemden. Het erfgoed en de cultuur van Canada’s First Nations zijn ook onderdeel van deze fascinerende rondreis door de oergeschiedenis van Canada. Tel daarbij ook gezelligheid, muziek, visspecialiteiten, bergen en vuurtorens op, want tijdens dit onvergetelijke avontuur gaat u ook naar het Amerikaanse New England.

€ 3.179,00

Luxurious Eastern Canada Escape

17 nachten
Amsterdam / Brussel
Montreál, Québec
Omschrijving

De overwegend Franstalige provincie Québec is rijk aan geschiedenis en schitterende landschappen en biedt uitstekende mogelijkheden om wilde dieren te spotten. In combinatie met de sublieme gastronomische scene is dit Canadese juweeltje dé bestemming buiten de gebaande paden om te ontdekken.

€ 3.359,00

Rondreis langs de oostkust van Canada

Een rondreis langs de oostkust van Canada biedt de ultieme mix tussen stad en natuur. Je vindt hier onder andere de grote steden Toronto, Ottawa, Montreal en Quebec, maar je kunt er ook genieten van de prachtige Canadese flora en fauna. Ga bijvoorbeeld walvisspotten in Newfoundland of bewonder de gletsjers van Nova Scotia. Deze indrukwekkende rondreis door Oost-Canada zal je niet snel vergeten.

Ontdek de oostkust van Canada en bezoek de Niagara Falls

Toronto is de hoofdstad van de provincie Ontario, de op een na grootste provincie van Canada. In deze bruisende stad is er genoeg te doen. Zo vind je er een aantal interessante musea en geniet je van het uitzicht over de stad of een uitgebreid diner in de CN Tower. Toronto is daarnaast een goede uitvalsbasis voor het bezoeken van de wereldberoemde Niagara Falls. Deze watervallen kun je met een boottocht bezoeken, maar neem wel droge kleding mee. Het ruige water maakt je namelijk kleddernat.

Ottawa

Ottawa is de hoofdstad van Canada en hier is werkelijk waar van alles te beleven. Van interessante musea tot bloeiende tuinen: je vindt het in deze stad. Omdat Ottawa de hoofdstad is, is het ook een belangrijke plaats voor de Canadese politiek. Het Canadese parlement is daarom in Ottawa te vinden. Daarnaast heeft Ottawa een aantal prachtige chateaus en zijn eigen Notre Dame kathedraal.

Montreal en Quebec aan de oostkust van Canada

Vervolg je rondreis langs de oostkust van Canada richting de provincie Quebec. Hier vind je maar liefst 85% van de Frans-Canadese bevolking. Het is dan ook geen verrassing dat de voertaal hier Canadees-Frans is. In Montreal vind je veel cafeetjes en rooftop bars met waanzinnige uitzichten. Montreal is daarnaast de Canadese stad van de lucht- en ruimtevaart en daarom raden we je aan om ook zeker het Aviation and Space museum te bezoeken.

Ook in Quebec is het Franse verleden goed terug te zien in de lokale architectuur. Als je houdt van indrukwekkende kastelen, kathedralen en paleizen mag je deze stad zeker niet overslaan. Quebec is tevens de geboorteplaats van een aantal beroemde Frans-Canadese gerechten, zoals Poutine en Tourtière. Vergeet dus ook zeker niet om een echte Frans-Canadese maaltijd te bestellen in een van de lokale restaurants van Canada langs de oostkust van je rondreis.

Atlantische provincies van Canada tijdens je oostkust rondreis

Als liefhebber van natuur kun je in Nova Scotia en Newfoundland je hart ophalen. Hier vind je uitgestrekte bossen, wandel je over oeroude gletsjers en geniet je van de kleurrijke vissersdorpjes. Nova Scotia is een waar paradijs waar je ook veel dieren tegen kunt komen. In de zomer kun je hier de papegaaiduikers op de kliffen zien zitten en spot je walvissen en hun kalveren.

Newfoundland ligt iets noordelijker, waardoor je in deze provincie in de winter het Noorderlicht kunt bewonderen. In de zomer kun je het Gros Morne National Park bezoeken, waar je over miljoenen jaren oude rotsen kunt lopen. Of ga het water op en vaar langs de 10,000 jaar oude ijsbergen die hier in het water drijven. In het vissersdorpje St. John's, waar je rijen vol kleurrijke houten huisjes en vriendelijke locals vindt, sluit je je Canada oostkust rondreis af.

Bel ons

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09:30 uur tot 17:30 uur.

Bel 023 - 720 08 50
Stuur een WhatsApp

Wij zijn via Whatsapp bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09:30 uur tot 17:30 uur.

Stuur WhatsApp
Mail ons

Wij streven erna om binnen één werkdag uw mail te beantwoorden.

Mail info@lebeaureizen.nl