023-720.08.50 info@lebeaureizen.nl

Drive-Along Great American West

0
Prijs
vanaf€ 3,889
The tour is not available yet.

Ik ga boeken

Toevoegen aan Wenslijst

Adding item to wishlist requires an account

539

Waarom Le Beau Reizen?

 • Reacties - via de mail / telefonish of Facebook
 • Persoonlijke service is bij ons belangrijk
 • Uw droomreis geheel aangepast naar uw wensen!
 • SGR Zekerheid

Nog vragen?

Bel ons met uw vraag
Of maak een afspraak bij ons op kantoor !

023-720.08.50

info@lebeaureizen.nl

20 dagen
Datum : 13 september 2020
Amsterdam / Brussel
Denver, Colorado
Max People : 20
Drive-A-Long Great American West
 • 20 dagen
 • 13 september 2020
 • Startpunt : Denver, Colorado

Drive-A-Long naar het Amerikaanse Wilde Westen. Naar een plek, waar tijdloze schoonheid heerst. Waar de meesterwerken van de natuur worden vereerd en de wereld van wildlife wordt gevierd. Waar nationale helden worden herdacht en waar het Amerikaanse Westen tot leven komt.

In dit deel van Amerika vinden we veel terug van het culturele erfgoed van de indianen,  de fascinerende geschiedenis van de pioniers op ontdekkingstocht en de echte wild west avonturen van cowboys.

We zien in deze regio majestueuze nationale parken als Yellowstone National Park, Teton, de Black Hills, the Badlands en Glacier National Park afgewisseld afgewisseld met prachtige historische plekken en eindeloze mogelijkheden om op een actieve manier de omgeving en natuur van deze omgeving te ontdekken.

 

 

Beginpunt

Denver, Colorado

Eindpunt

Colorado Springs, Colorado

Inbegrepen

 • Vluchten uitgevoerd door British Airways / American Airlines
 • Luchthavenbelastingen, Brandstof- & Veiligheidstoeslagen
 • inclusief 1 x 23 kgs ruimbagage + max 12 kgs handbagage
 • Accommodaties
 • Autohuur - Midsize SUV e.g. Toyota RAV4
 • Ervaren Gids
 • UItgebreid persoonlijk Road Book
 • Activiteiten zoals vermeld in programma

Niet Inbegrepen

 • Reis- & Annuleringsverzekering
 • Maaltijden: ontbijt, lunch en diner (tenzij anders aangegeven)
 • Attracties, excursies, evenementen en musea (tenzij anders aangegeven)
 • Reserveringskosten € 25,- per boeking
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: € 3,- per persoon
 • Kosten voor Amerikaanse ESTA authorisatie
Inbegrepen Excursies

Inbegrepen

 • America The Beautiful National Park Pass
 • Jackson Aerial Tram
 • Gates to the Mountains
 • Pryor Mountains Montana Mustang Reserve
 • Colorado Spings BBQ Dinner
Hoogtepunten

Denver – Grand Teton National Park – Yellowstone National Park – Helena – Gates to the Mountains – Glacier National Park – Going to the Sun Highway – Many Glacier – Big Horn Battlefield – Black Foot Indianen Reservaat – Crow Indianen Reservaat – Pryor Mountain Wild Mustang Paarden – Ice Cave – Mount Rushmore National Monument – Badlands National Park – Custer State Park – Buffalo Round Up – Rocky Mountain National Park – Peak to Peak Highway – Garden of the Gods – Manitou Cliff Dwellings – Manitou Springs – Cripple Creek

Beschrijving

Dag 1Denver, Colorado

Aankomst in de “Mile High City”, waar we de huurauto ophalen en naar ons hotel gaan. In de avond is het gezellig aan het historische Larimer Square, de plek waar Denver is ontstaan.

Dag 2Casper, Wyoming

Daarna rijden we de staat Wyoming binnen en bezoeken Fort Laramie, ooit begonnen in 1834 als handelspost en later één van de bekendste militaire forten van het “wilde westen”. We slapen in Casper aan de voet van de Casper Mountain.

Dag 3Grand Teton National Park, Wyoming

De route van vandaag voert ons door de Wind River Indian Reservation naar Teton National Park. Vanuit de plaats Jackson Hole hebben we prachtig uitzicht over de Teton Range, helemaal als we met de Aerial Tram naar boven gaan. In de avond kunnen we in de Million Dollar Cowboy Bar, gezeten op zadels welke als barkrukken dienen, genieten van het lokale eten.

Dag 4 - 5Yellowstone National Park, Wyoming

En dan is het tijd voor het eerste officiële nationale park ter wereld, het in 1872 gestichte Yellowstone met ruim 9000 vierkante kilometer aan unieke flora & fauna. De geiser Old Faithful is natuurlijk bekend, maar wat te denken van de Grand Canyon van Yellowstone? En de vele warmwaterbronnen, meren, wouden, 5000 bizons, beren, wolven, edelherten en de 240 kilometer lange Loop Road die ons makkelijk door het hele gebied voert. Yellowstone is echt een ervaring op zich.

Dag 6Helena, Montana

Inmiddels rijden we vandaag in Montana, door het Galatin Forest, een gebied van uitgestrekte wouden met tussendoor enkel wat kleine dorpjes voor koffie en warme oatmeal cookies. Helena is de hoofdstad van de staat Montana en ligt mooi op ons pad richting het noorden. Vlak bij Helena stroomt de Missouri rivier waar in 1805 de beroemde Lewis & Clark expeditie ineens tegen hoge rotswanden stuitten waardoor hun weg, op zoek naar het westen van het nieuwe Amerika, geblokkeerd leek. Tot er plots een opening zichtbaar was die sinds die tijd bekend staat als de “Gates of the Mountains”. We hebben hier een mooie boottocht gepland staan om deze “poorten” met eigen ogen te zien opengaan.

Dag 7 - 8West Glacier, Montana

Er is bijna geen weg in noord Amerika met een mooier klinkende naam als de “Going the Sun Road” in het even mooie Glacier National Park, helemaal in het noorden tegen de grens met Canada aan. Sterker nog, het is het enig grensoverschrijdende park (Amerika-Canada) van het land. Het park staat niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Het Big Bend National Park, “where nothing is everything” dankt zijn naam aan de “grote bocht” (de Big Bend) in de Rio Grande rivier, welke over een afstand van 190 kilometer de zuidgrens van het park vormt. Aan de andere kant ligt Mexico. Het is een van de grootste maar ook minst bezochte parken van Amerika, en naast de rivier vindt je in het park ook schitterende canyons, uitgestrekte woestijn en in het midden de Chisos Mountains. Het park is niet voor niets door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Internationaal Biosfeer Reservaat.

In de omgeving is veel mooie te bekijken zoals het Flathead Lake, Kalispell en Whitefish

Dag 9East Glacier, Montana

De Going to the Sun Road gaat 50 mijl dwars door het park. We gaan er bij de westingang in tot naar de Saint Mary Entrance aan de wetskant. Daar slapen we ook zodat we alle tijd hebben voor het park met z’n gletsjers, meren (Lake McDonald) bossen, vergezichten en watervallen, en wie erg veel geluk heeft zou zelfs een grizzly beer kunnen zien.

Dag 10 - 11Billings, Montana

De plaats Browning ligt in de Blackfeet Indian Reservation en hier bezoeken we het Museum of the Plains Indians met kunstwerken van de diverse indianenstammen (o.a. Cheyenne, Siuoux, Cree en Flathead). We slapen in de grootste stad van Montana (en dat voelt niet zo), Billings.

De Pryor Mountains Wild Horse Range is in 1968 als eerste gebied in Amerika gecreëerd als leefgebied voor de wilde paarden die er rondzwerven. In de Pryor Mountains leven nog zo’n 140 wilde paarden die afstammelingen zijn van de Spaanse paarden in 1700. En wij gaan ernaar op zoek! Met een UTV – Utility Terrain Vehicle – zijn we de hele dag op pad met een persoonlijke gids die de omgeving kent.

Dag 12 - 14Rapid City, South Dakota

Een dag waarin veel te zien en doen valt. Allereerst de stad Sheridan met een historisch centrum en cowboy winkels, die we even later ook zullen vinden in Buffalo, gelegen aan de rand van het Bighorn gebergte. Een omweg maken we voor de Devil’s Tower, een hoge rotsformatie in het vlakke landschap en voor de indianen een heilige plek. Rapid City is een knusse stad en een mooie uitvalsbasis voor onze dagen in zuid Dakota.

25 September
Vandaag is het de dag voor de Annual Buffalo Round up en wij zijn er bij. Zo’n 1500 buffels worden in het Custer Park bij elkaar gedreven op paarden en quats om geteld, ingeënt en soms verkocht te worden. Een enorme belevenis om deze kudde voorbij te zien razen terwijl we in het grasveld zitten. En als we dan nog geen “western-gevoel” hebben dan komt dat zeker als we Deadwood binnen rijden. Hier ging het vroeger in het Wilde Westen ruig aan toe, getuige het kerkhof waar o.a. sheriff “Wild Bill” Hickock en Calamity Jane begraven liggen.

26 September
We zijn nog zeker niet klaar hier, in de ochtend rijden we door het beroemde Badlands Park om in de middag de presidenten bij Mt. Rushmore te aanschouwen in de Black Hills. De omgeving is spectaculair met uitgestrekte bossen, slingerende wegen, watervallen en grottenstelsels.

Dag 15 - 16Rocky Mountain National Park, Colorado

We laten de heuvels achter ons in ruil voor de echte bergen: de Rocky Mountains. Estes ligt op 23oo meter hoogte en precies bij de ingang van het Rocky Mountains National Park.

De Trail Ridge Road loopt dwars door het park met als hoogste punt 3.700 meter. Het is de hoogst gelegen doorgaande weg van de Verenigde Staten, met prachtige vergezichten. In de omgeving van Bear Lake kunnen wandelliefhebbers ook hun hart ophalen.

Dag 17 - 18Colorado Springs, Colorado

De Peak to Peak highway loopt dwars door de Rocky Mountains van Estes naar het zuiden en onderweg komen we zowaar door het plaatsje Nederland. En voor één van meest indrukwekkende uitzichten van het land kunnen we in de middag de op één na hoogste weg van Amerika rijden, de Pikes Peak, helemaal tot aan de top, op 4.302 meter.

De Garden of the Gods ligt aan de voet van Pikes Peak met een hoeveelheid aan rotsformaties en zandstenen pilaren. En daarna door naar Manitou Springs en Cripple Creek om deze 2 unieke dorpen te bezoeken.

We sluiten de laatste avond af met diner in een uniek Westers Diner bij Colorado Springs.

Dag 19Vertrek naar Amsterdam/Brussel

Accommodaties
  BESTEMMING ACCOMMODATIE
1 nacht Denver, Colorado Hyatt House Denver Downtown
1 nacht Casper, Wyoming Hampton Inn & Suites Casper
1 nacht Grand Teton National Park, Wyoming Cowboy Village Resort
2 nachten Yellowstone National Park, Wyoming The Hibernation Station
1 nacht Helena, Montana Best Western Premier Helena
2 nachten West Glacier, Montana Glacier Outdoor Center Cabin
1 nacht East Glacier, Montana St. Mary Lodge and Resort
2 nachten Billings, Montana DoubleTree by Hilton Hotel
3 nachten Rapid City, South Dakota GrandStay Residential Suites
2 nachten Rocky Mountain National Park, Colorado Murphy’s Resort
2 nachten Colorado Springs, Colorado Colorado Springs Marriott

 

Route