023-720.08.50 info@lebeaureizen.nl

Drive-Along Deep South Music

0
Prijs
vanaf€ 3,709
The tour is not available yet.

Ik ga boeken

Toevoegen aan Wenslijst

Adding item to wishlist requires an account

539

Waarom Le Beau Reizen?

 • Reacties - via de mail / telefonish of Facebook
 • Persoonlijke service is bij ons belangrijk
 • Uw droomreis geheel aangepast naar uw wensen!
 • SGR Zekerheid

Nog vragen?

Bel ons met uw vraag
Of maak een afspraak bij ons op kantoor !

023-720.08.50

info@lebeaureizen.nl

16 dagen
Datum : 20 september 2020
Amsterdam / Brussel
Atlanta, Georgia
Max People : 20
Muziekreis Deep South
 • 16 dagen
 • 21 september 2020
 • Startpunt : Atlanta, Georgia

Het diepe Zuiden van de Verenigde Staten is de bakermat van de blues, soul, country en rock ‘n’ roll. Getuige de honderden miljoenen fans die diep in hun hart nog steeds in die roemruchte jaren 40, 50 en 60 zijn blijven hangen, is een muzikale zwerftocht langs de wegen van de Deep South erg bijzonder.

Wie muziek een warm hart toedraagt, hoeft daarom niet lang te twijfelen over de volgende reisbestemming.

 

 

Beginpunt

Atlanta, Georgia

Eindpunt

New Orleans, Louisiana

Inbegrepen

 • Vluchten uitgevoerd door British Airways / American Airlines
 • Luchthavenbelastingen, Brandstof- & Veiligheidstoeslagen
 • Accommodaties
 • Autohuur - Midsize SUV e.g. Toyota RAV4
 • Ervaren Gids
 • Uitgebreid persoonlijk Road Book
 • Activiteiten zoals vermeld in beschrijving

Niet Inbegrepen

 • Reis- & Annuleringsverzekering
 • Maaltijden: ontbijt, lunch en diner (tenzij anders aangegeven)
 • Eventuele One-Way kosten autohuur - USD $ 150,-
 • Attracties, excursies, evenementen en musea (tenzij anders aangegeven)
 • Reserveringskosten € 25,- per boeking
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: € 3,- per persoon
 • Kosten voor Amerikaanse ESTA authorisatie
Inbegrepen Excursies

Inbegrepen

 • Country Music Hall of Fame
 • VIP Entourage Graceland toegang
 • STAX Museum
 • Ground Zero Blues Dinner
 • Randols Authentic Cajun Dinner
 • Atlanta CityPass - CNN / Georgia Aquarium / World of Coca Cola
 • Monmouth Historic Inn Tour
 • Tabasco Factory Tour
 • Bayou Swamp Boat Tour
 • Natchez Jazz Cruise Dinner
Beschrijving

Dag 1Atlanta, Georgia

Aankomst in Atlanta waar we onze huurauto zullen ophalen en naar het hotel gaan. We komen begin van de avond aan waardoor we na het eten vrij snel kunnen gaan slapen om in het ritme van Amerika te komen.

Dag 2 - 3Great Smoky Mountains National Park, Tennessee

In de ochtend gaan we eerst naar het Sea Aquarium, ’s werelds grootste aquarium waar zelfs walvishaaien zwemmen of misschien wel naar de World of Coca-Cola, de permanente tentoonstelling over de geschiedenis van deze beroemde frisdrank.

Daarna op weg naar het meest bezochte park van Amerika, de Great Smoky Mountains National Park, niet voor niets een Werelderfgoed park.

We hebben de hele dag de tijd om te wandelen, te fietsen of rond te rijden en te genieten. Neem alleen al de Tail of the Dragon, een route met 318 bochten met schitterende panorama’s.

Of u kunt uiteraard het Dollywood Theme Park te bezoeken en in Pigeon Forks zit ook het Titanic Museum met originele stukken uit en van het beroemde schip.

Dag 4Huntsville, Alabama

Iedereen is bekend met de Space centra in Houston en Florida maar in Huntsville Alabama bevindt zich één van de grootste space-attracties van het land: het U.S. Space and Rocket Center. Een mooie combinatie van museum en avontuur.

Dag 5 - 6Nashville, Tennessee

Na het ontbijt vertrekken we naar de wereldberoemde hoofdstad van de Country ’n Westernmuziek: Nashville. Overal in de stad klinkt muziek, van de Country Music Hall of Fame tot het historische Ryman Auditorium en vooral in de avond aan Broadway waar elke bar livemuziek heeft.

We hebben minstens nog een dag nodig in deze gezellige stad voor bezoek aan het Johnny Cash Museum, de Grand Ole Opry en om gewoon te slenteren en te genieten van de sfeer.

Dag 7 - 8Memphis, Tennessee

Van de ene muziekstad naar de ander, niet via de snelweg maar via de mooie Natchez Trace Parkway. Deze route werd in vorige eeuwen al gebruikt door de indianen om handel te drijven met het zuiden. In Tupelo gaan we een kijkje nemen bij het huisje waar Elvis Presley geboren is, dat maakt het contrast met Graceland straks groter! Aan het einde van de dag rijden we Memphis binnen. In de avond wachten bars, restaurants en muziek op ons in de beroemde Beale Street.

U heeft minstens nog een dag nodig hier in Memphis. Bezoek Graceland, het Stax Museum, de Sun Studio’s, het Civil Rights Museum en de Full Gospel Tabernacle Church met Al Green (op zondagen).

Dag 9Clarksdale, Mississippi

Vandaag rijden we door de Mississippi Delta over een van de beroemdste wegen in de muziekgeschiedenis: de Highway 61 ook wel America’s Blues Alley genoemd. Over deze doorgaande weg van New Orleans naar Chicago stroomde vorige eeuw de bluesmuziek langzaam naar het noorden.

In Clarksdale komen we alles te weten over het ontstaan van de blues in het Delta Blues Museum om daarna in de tegenovergelegen blues club Ground Zero te lunchen. In dit gebied van de voormalige katoenplantages slapen we geheel in stijl in houten huisjes waar vroeger de pachtboeren met hun families leefden.

Dag 10Vicksburg, Mississippi

Onze route volgt verder de muziekgeschiedenis naar Indianola waar het in 2008 geopende museum staat van een van ’s werelds beroemdste blues gitaristen B.B.King. Verder naar het westen zien we voor het eerst de machtige Mississippi rivier waar wat hoger gelegen in een bocht de stad Vicksburg ligt. Door deze strategische ligging speelde Vicksbrug een belangrijke rol in de Burgeroorlog en na hevige gevechten gaf de stad zich uiteindelijk over aan de Noordelijken in 1863.

Dag 11Natchez, Mississippi

Een andere prachtig aan de Mississippi rivier gelegen stad is Nachez waar rond 1850 meer miljonairs woonden dan waar ook in noord Amerika. Door de vele statige woonhuizen van weleer krijgen we hier echt een “Gone with the wind-gevoel”, zeker wanneer we de Monmoth Plantation bezoeken, een 199 jaar oude plantage welke laat zien hoe het in die tijd was om te leven als plantage houder.

Dag 12Lafayette, Louisiana

Een mooie stalen brug brengt ons letterlijk over de Mississippi rivier naar de volgende staat in onze reis: Louisiana. De scenic route volgt helemaal de loop van de rivier tot in Lafayette, midden in Cajun country. De omgeving dankt zijn naam aan de Acadians, de Franse kolonisten die uit Canada werden verdreven en zich hier vestigden. Deze “Happiest City of America” is een bruisende mix van Franse, Amerikaanse en Creoolse invloeden met een geheel eigen muzieksoort genaamd Cajun en Zydeco. En uiteraard een geheel eigen keuken met heerlijk Cajun food waar we in de avond van genieten begeleid door live Cajun muziek.

Dag 13 - 14New Orleans, Lousiana

Wie kent niet het pittige sausje Tabasco? In de Avery Island Tabasco Factory zien we hoe hier al 5 generaties lang deze beroemde saus wordt gemaakt. Het gebied waar we vandaag door heen rijden is omringt door moerassen en in Houma stappen we op de boot om deze bayous in te gaan en door deze kreken te varen op zoek naar alligators en andere dieren.

En daarna….New Orleans!

Er is geen stad in Amerika als New Orleans. Het is een echte smeltkroes van culturen, muziek en eten, met beroemde wijken als het Garden District en uiteraard de French Quarter. En in de avond is er overal livemuziek te beluisteren.

Een sfeervol jazz-diner aan boort van de stoomboot Natchez is de perfecte afsluiting van onze reis door de Deep South van Amerika.

Dag 15Vertrekvlucht New Orleans

Dag 16Aankomst Amsterdam/Brussel

Hoogtepunten

Atlanta – Smokey Mountains – Huntsville Space Center – Muscle Shoal Studio’s – Nashville – Natchez – Country Music Hall of Fame – Trace Parkway – geboortehuis Elvis Presley Tupelo – Memphis – Graceland – Gospel – STAX Museum – Blues Highway – Crossroads Clarksdale – Blues Museum Tunica – Clarksdale – Ground Zero Blues Club –  Vicksburg Military Park – Monmouth Plantation Natchez – Mississippi rivier – Lafayette Cajun diner en live muziek – Tabasco fabrieken – moerastocht – New Orleans – Jazz dinner op Natchez Steamboat

Accommodaties
  BESTEMMING ACCOMMODATIE
2 nachten Atlanta, Georgia Drury Inn & Suites Atlanta Marietta
2 nachten Great Smoky Mountains, Tennessee SureStay Plus Hotel by Best Western
2 nachten Nashville, Tennessee The Inn at Opryland
2 nachten Memphis, Tennessee The Guest House at Graceland
1 nacht Clarksdale, Mississippi Shack Up Inn
1 nacht Vicksburg, Mississippi Ameristar Casino Hotel Vicksburg
1 nacht Natchez, Mississippi Monmouth Historic Inns and Gardens
1 nacht Lafayette, Louisiana Springhill Suites by Marriott
2 nachten New Orleans, Louisiana The Troubadour Hotel New Orleans
Route